Menu

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

Voor Frank Simon, technisch manager van Burgers Zoo thinking hebben wij met visual verheldering aangebracht in het vraagstuk van de toekomstige energievoorziening van Burgers Zoo
In twee sessies hebben we Frank veel helderheid gegeven hoe hij een strategie kon ontwikkelen om dit complexe vraagstuk op te lossen.

“Koninklijke Burgers’ Zoo voert een actief programma om het energie verbruik te reduceren. Dit vanwege het duurzame karakter van het park en anderzijds om kosten te besparen op energie gebied. Zo wordt er inmiddels gewerkt aan diverse manieren van stroom en gas besparen door gebruik te maken van nieuwe technieken. Nu komt het moment om te gaan kijken naar mogelijke alternatieve energie bronnen zoals zon-, wind energie, warmtenet of misschien wel een bio-ketel of geothermie. Het dilemma is wat nu een goede keuze is voor nu en voor de langere termijn.

Om deze complexe vraagstelling behapbaar te maken hebben we samen met Gerrit Woerts en Cees Alberts van Woerts-Consultancy een methodiek afgelopen waarin de diverse keuzes op een overzichtelijke manier in de tijd weggezet zijn. De visualisatie methode leent zich dan ook goed voor het in beeld brengen en oplossen van strategische vraagstukken.

De 2 sessies zijn in bijzonder fijne sfeer verlopen waarin ruimte was voor creativiteit, out-off the box denken en diverse discussies. Alles onder genot van een dosis humor en spontaniteit.

Dank zij deze methodiek wordt het maken van keuzes vergemakkelijkt.