Menu

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

De Luchtdichtspecialist wilde op korte termijn een stevig business model met heldere doelen met meer resultaat. Omdat het fundament stevig moet zijn en resultaten gevolgd moeten worden duurt dit traject een heel jaar.

Luchtdicht bouwen is een nieuwe ontwikkeling in de woningbouw die aan steeds strengere normen moet voldoen. Veel bouwbedrijven missen de kennis en inzichten hoe je met luchtdicht bouwen aan deze normen kan voldoen.
Deze markt is relatief nieuw en er valt nog veel zelf te ontdekken.

Met Business Model Canvas krijgen we snel een eerste inzicht in de structuur, de processen en de kansen van dit bedrijf. Het is het begin van een onderzoeks-en ontwikkelingsfase. Door het toepassen van Visual thinking hebben we de doelgroepen, waaronder de aannnemerij, heel scherp geformuleerd. Met diverse methodes, waaronder valuemapping hebben we de ‘pains’ and ‘gains’ in beeld gebracht en deze verder onderzocht.

Daardoor ontdekten we missende delen in de website en kregen we meer zicht op mogelijke extra producten, De ontbrekende schakels en kansen komen door de combinatie van visual thinking, BMC en marktgesprekken helder in beeld.

De Luchtdichtspecialist heeft tijdens het proces van het opstellen van het Business Model Canvas ook geleerd om dit zelf op te bouwen en zelf doelgericht te onderzoeken en bouwen aan het bedrijf. In dit traject ging het niet alleen om het verbeteren van het bedrijfsmodel , maar ook om de vaardigheid om zelf de technieken, zoals BMC toe te passen en breder te kijken naar de ontwikkeling van de Business.

Deze ontwikkeling gebeurt niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. We werken tegelijk aan de media en de website met andere specialisten. We testen- en evalueren nieuwe producten. We spreken actief met diverse spelers in de markt en we reflecteren regelmatig op het proces en scherpen het model aan.

Deze opdracht is onder andere in samenwerking uitgevoerd met ISI media en Petra Tekst en Taal.